Alles voor scholen.

Waarom schoolschaken?

Schaken is een spel waar kinderen veel plezier aan kunnen beleven. Het is sociaal, je speelt tegen anderen, je kunt winnen of verliezen, maar je leert ook nadenken, plannetjes maken. Je leert om niet gelijk een stuk op te pakken, maar eerst even na te denken. 

Schaken heeft een reeks cognitieve, emotionele en sociale effecten en kan mijn inziens een goede aanvulling zijn op het onderwijs dat geboden wordt op school. 

Het is een leuke en goede manier om ontdekkend te leren. Dat kan worden gestimuleerd als het ook goed begeleid wordt en er regelmatig nieuwe dingen worden aangeboden.


Een aantal scholen die u voor gingen

Onderstaande scholen hebben al gebruik gemaakt van mijn schaaklessen

Wat heeft Schaakelaar te bieden?

Voor de kinderen die nog niet kunnen schaken bied ik een lesprogramma aan waarin ze in 8 lessen leren schaken. Na 3 weken spelen ze al hun eerste partijtje. 

Voor kinderen die de regels al kennen is er een programma van 6 weken waarin ze beter leren schaken. Door middel van lessen, werkbladen en partijen spelen leren ze allerlei nieuwe aspecten van schaken. 

Er is ook de mogelijkheid om de programma’s in elkaar over te laten lopen, dan duurt 12 weken. 

De nadruk ligt op het doen, het spelen en niet op lange saaie uitleg. Vanaf les 1 leren ze door middel van oefeningen en spelletjes de regels en de finesses van het schaakspel kennen.

Ik geef lessen op scholen in de regio Doetinchem. Ik zorg zelf voor alle schaakmaterialen en werkbladen. Het enige dat u hoeft te doen is ervoor zorgen dat er een lokaal met een digibord beschikbaar is. U heeft al een schaakcursus in school vanaf €80,-    Is dit mogelijk iets voor uw school? Bent u nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden?  Aarzel dan niet en neem contact op via de button hieronder.

Wij willen schaken op school

© 2021 Schaakelaar. All rights reserved.