Makkelijk opdrachten samenstellen, printen en uitdelen in de les

Aanmelden

Schaakspelletjes en uitspeelstellingen

Tijdens de schaaklessen kun je gebruik maken van eenvoudige spelletjes en uitspeelstellingen om kinderen iets bij te brengen, of gewoon omdat het zo leuk is. Bijvoorbeeld een stelling met een Paard tegen 8 pionnen om te oefenen met het Paard en met de pionnen. In deze unieke online-applicatie kun je zelf je opdrachtkaarten maken, bewaren en ordenen. Daarnaast kun je ze op verschillende manieren afdrukken om ze uit te delen tijdens de les, of om er bijvoorbeeld een leuke kaartenbak van te maken, waar kinderen zelf uit kunnen kiezen.

Probeer het een maand gratis uit en als het bevalt heb je voor €20,- per jaar een eigen account.


Handleiding

Hoe werkt het?

Opdrachten samenstellen

1.

Stel gemakkelijk online je opdracht samen door de stelling in te voeren en een naam en omschrijving in te voeren. Onderaan het bord kun je hem aan een categorie toevoegen. Daarnaast is het ook mogelijk een stelling in je Chessbase-programma te kopiëren en te plakken in het FEN-vakje
 

Exporteer naar een PDF bestand

2.

Als je opdracht klaar hebt exporteer je hem eenvoudig naar een PDF bestand. Je kunt ook een hele categorie met 1 klik naar een PDF bestand exporteren.
 

Uitprinten en uitdelen in de les

3.

Open de PDF en je kunt hem afdrukken. Bij meerdere opgaven kun je bij je printerinstellingen zelf bepalen hoeveel je er op 1 pagina wil hebben en de afdrukstand bepalen. Eventueel lamineer je ze na het afdrukken en je hebt mooie duurzame opdrachtkaarten voor je lesgroep.
 

Een duidelijke interface

Hier zie je een voorbeeld van het bewerken van een opdracht. 

Om de stukken op het schaakbord te veranderen klik je op het vak dat je wilt wijzigen. Dan opent er een een box waarin je een nieuw stuk kunt kiezen of het vak leeg te maken. 

Door een FEN code uit te voeren kun je snel een bestaande positie plaatsen. Van alle opdrachten wordt ook FEN code gemaakt zodat je het ook kunt gebruiken in andere programma’s. 

De gegevens van de opdracht kun je wijzigen en je kunt ook de categorie veranderen.


Maak een PDF zoals jij dat wilt

Het exporteren van een opdracht zoals jij dat wilt. Kies je thema, kleur en formaat. Daarna kun je het zelf uitprinten of delen. PDF bestanden worden veel gebruikt en kunnen door alle computers geopend en geprint geworden


Aanmelden opdrachtkaarten applicatie

Meld je hier aan voor een account. De 1e maand is het gratis


Ja, ik wil een account

© 2021 Schaakelaar. All rights reserved.